Kedves Látogató! Amennyiben hibát talál az oldalon, vagy további, technikai okokból adódó problémája merül fel, kérjük, hívja az ügyfélszolgálatot. Telefonszám 06-80-203-776. Köszönettel Magyar Nemzeti Bank.
EN

Tájékoztató egyes szervezetek törléséről a nem együttműködő pénzügyi szolgáltatók listájáról

nyomtatás

Az OTP Faktoring Zrt., a Merkantil Bank Zrt., a K&H Autófinanszírozó Zrt. pénzügyi szolgáltatókat a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (a továbbiakban: PSZÁF) - a Pénzügyi Békéltető Testület jelzésére – törvényben rögzített együttműködési kötelezettségük megszegése miatt bírsággal sújtotta. A fogyasztói jogok korlátozása miatt a Pénzügyi Békéltető Testület – törvényben biztosított jogával élve – ezen pénzügyi szolgáltatók nevét honlapján nyilvánosságra hozta, mint nem együttműködő pénzügyi szolgáltatókat.

Az OTP Faktoring Zrt., a Merkantil Bank Zrt., a K&H Autófinanszírozó Zrt. elfogadta és befizette a PSZÁF által meghatározott bírság összegét. A büntetés befizetése után pedig ezen pénzügyi szolgáltatók a Pénzügyi Békéltető Testület eljárásában kiemelkedően együttműködő magatartást tanúsítanak, mellyel elősegítik az Országgyűlés által megállapított fogyasztói jogok érvényre jutását.

A nevezett pénzügyi szolgáltatók magatartásában beállott pozitív változás elismeréseként a Pénzügyi Békéltető Testület úgy döntött, hogy indokolatlan további szerepeltetésük a nem együttműködő pénzügyi szolgáltatók listáján, ezért e szervezeteket törölte a listáról.

2011. november 8.

Pénzügyi Békéltető Testület