Kedves Látogató! Amennyiben hibát talál az oldalon, vagy további, technikai okokból adódó problémája merül fel, kérjük, hívja az ügyfélszolgálatot. Telefonszám 06-80-203-776. Köszönettel Magyar Nemzeti Bank.
EN

Bankjegyvizsgáló gépek üzembe helyezése

nyomtatás

Forintbankjegy forgalmazása céljából bankjegyvizsgáló gép kizárólag abban az esetben helyezhető üzembe, ha a bankjegyvizsgáló gép az MNB jegyzékben szereplő típusú, és az ott meghatározott hardver- és szoftver-verzióval rendelkezik. Az üzembe helyezést a pénzfeldolgozó, a pénzforgalmazó és az egyéb gazdasági szereplő köteles, más üzemeltető jogosult előzetesen – legkésőbb a tervezett üzembe helyezést 5 munkanappal megelőzően – bejelenteni az MNB-nek. A lejelentett adatokban történő változást, a változás életbe lépését követő 5 munkanapon belül a pénzfeldolgozó, a pénzforgalmazó és az egyéb gazdasági szereplő köteles bejelenteni az MNB-nek. Az értesítést - az alább letölthető excel táblázatban - a bevizsgalas@mnb.hu e-mail címre kell küldeni.

Üzemeltetők részére itt tölthető le az Excel táblázat

A fent említett üzembe helyezésről a magyarországi székhellyel rendelkező gyártó, ennek hiányában a forgalmazó köteles negyedévente – a tárgynegyedévet követő hónap 5. munkanapjáig – adatot szolgáltatni az MNB-nek. Az adatszolgáltatást - az alább letölthető excel táblázatban - a bevizsgalas@mnb.hu e-mail címre kell küldeni.

Gyártók, forgalmazók részére itt tölthető le az Excel táblázat