Kedves Látogató! Amennyiben hibát talál az oldalon, vagy további, technikai okokból adódó problémája merül fel, kérjük, hívja az ügyfélszolgálatot. Telefonszám 06-80-203-776. Köszönettel Magyar Nemzeti Bank.
EN

Fogyasztóvédelmi szabályozás

nyomtatás

 A Magyarország területén működő pénzügyi intézmények fogyasztóvédelemmel kapcsolatos tevékenységét a hazai jogszabályok széleskörűen szabályozzák, amelyekkel a jogalkotók többek között a fogyasztói jogok érvényesülését kívánják elősegíteni. Ennek az oldalnak az a célja, hogy a fogyasztóvédelemmel kapcsolatos jogszabályokról, egyéb szabályozó eszközökről összefoglaló tájékoztatást nyújtson a pénzügyi intézmények részére, ezzel is elősegítve a fogyasztóvédelmi jogszabályoknak, rendelkezéseknek való megfelelést.

Ezen az oldalon kapcsolódó anyagként a „Jogszabálylista” megnevezésű dokumentumban találja meg felsorolásszerűen a fogyasztóvédelemmel kapcsolatos magyar jogszabályokon belül a törvényeket, kormány-, pénzügyminisztériumi -, MNB - és NGM rendeleteket, kormány határozatokat, a piaci önszabályozó eszközöket, valamint felügyeleti ajánlásokat, továbbá a vonatkozó Európai Uniós jogforrásokat.

A felsorolt jogszabályok, rendelkezések szövegét az alábbi további menüpontok segítségével érheti el, amelyek átnavigálnak az MNB egy másik oldalára, ahol a keresést követően megjelenik az adott joganyag.