Kedves Látogató! Amennyiben hibát talál az oldalon, vagy további, technikai okokból adódó problémája merül fel, kérjük, hívja az ügyfélszolgálatot. Telefonszám 06-80-203-776. Köszönettel Magyar Nemzeti Bank.
EN

CRDIV/CRR jogértelmezési kérdések és válaszok

nyomtatás

A Magyar Nemzeti Bank részére egyre több kérdés érkezik a CRDIV/CRR hazai alkalmazásához kapcsolódóan. Az MNB számára is fontos az egységes jogalkalmazás elősegítése, ennek érdekében a hozzá beérkezett kérdésekre adott válaszokat szerkesztett formában, a kérdést feltevő személyét nem beazonosítható módon rendszeresen közzéteszi. Kérjük, hogy a CRDIV/CRR alkalmazásához kapcsolódó kérdéseiket a lap alján elérhető űrlapon tegyék fel. Egy beküldött űrlapon több azonos témakörhöz tartozó kérdés is feltehető.

Felhívjuk továbbá a figyelmet arra, hogy az Európai Bankhatóság (EBA) a saját honlapján hasonló Q&A rendszert működtet, amely a következő linken érhető el:

http://www.eba.europa.eu/single-rule-book-qa#search

A kérdés MNB-nek való beküldése előtt javasolt meggyőződni arról, hogy az adott kérdésben az EBA adott-e már választ. Az MNB elsősorban a CRDIV/CRR hazai alkalmazásával kapcsolatosan válaszolja meg a kérdéseket, ezért a szabályok alkalmazására vonatkozó általános kérdések esetén javasolhatja a kérdést feltevőnek az EBA közvetlen megkeresését.

Felhívjuk szíves figyelmét arra is, hogy az alábbiakban elérhető válaszok nem tekinthetők hivatalos állásfoglalásnak, mivel az EU-s jogszabályok jogértelmezésével kapcsolatban a Magyar Nemzeti Banknak nincs hatásköre.

Kérdés/válaszcsoportok:

A CRDIV/CRR kapcsán további, az adatszolgáltatáshoz kapcsolódó kérdések és válaszok érhetőek el a következő linken:

EBA ITS adatszolgáltatással kapcsolatos közérdekű kérdések és válaszok