Kedves Látogató! Amennyiben hibát talál az oldalon, vagy további, technikai okokból adódó problémája merül fel, kérjük, hívja az ügyfélszolgálatot. Telefonszám 06-80-203-776. Köszönettel Magyar Nemzeti Bank.
EN

Vezetői körlevelek

nyomtatás

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) felügyeleti hatósági jogkörében eljárva a felügyelt intézmények vezetőit a kiadott vezetői körlevelekben közvetlenül keresi meg. A vezetői körlevél célja egy konkrét részletszabály betartására vonatkozó figyelemfelhívás egy meghatározott, megszemélyesített vezetői kör számára. A vezetői körlevélben megfogalmazott elvárásoknak történő megfelelést az MNB vizsgálja és értékeli. Címzettjei az MNB által felügyelt intézményi kör, az adott témakörben érintett szervezetek vezetői.

Tekintve, hogy az MNB a vezetői körlevelet közvetlenül megküldi az érintett felügyelt intézmények részére, így alább tájékoztatási jelleggel az utóbbi 2 évben kiadott, nyilvános vezetői körlevelek tekinthetők meg. Felhívjuk figyelmüket, hogy a korábban kiadott, nyilvános vezetői körlevelek az Archívumból érhetők el.

2017. évben kiadott vezetői körlevelek

2016. évben kiadott vezetői körlevelek