Kedves Látogató! Amennyiben hibát talál az oldalon, vagy további, technikai okokból adódó problémája merül fel, kérjük, hívja az ügyfélszolgálatot. Telefonszám 06-80-203-776. Köszönettel Magyar Nemzeti Bank.
EN

Jogértelmezési kérdések és válaszok (Q&A)

nyomtatás

A Magyar Nemzeti Bank részére egyre több kérdés érkezik a pénzmosás és terrorizmus finanszírozása megelőzéséről és megakadályozásáról szóló 2017. évi LIII. törvény (Pmt.), a Európai Unió és az ENSZ Biztonsági Tanácsa által elrendelet pénzügyi és vagyoni korlátozó intézkedések végrehajtásáról szóló 2017. évi LII. törvény (Kit.), valamint ezen törvények felhatalmazása alapján kiadott 19/2017. (VII.19.) MNB rendelet rendelkezéseinek értelmezésével és alkalmazásával kapcsolatban.

Az MNB számára is fontos az egységes jogalkalmazás elősegítése, ennek érdekében a hozzá beérkezett kérdések és az azzal kapcsolatban kialakított felügyeleti álláspontok szerkesztett formában, témakörönként rendszerezve kerülnek közzétételre. Felhívjuk a figyelmet arra, hogy a Magyar Nemzeti Bank nem válaszol közvetlenül a kérdés feltevőjének, a válaszokat anonim módon, rendszeres jelleggel teszi közzé honlapján. Emellett kizárólag azon kérdések kerülnek megválaszolásra, melyek a piaci szereplők számára releváns információkat tartalmaznak, a hazai egységes jogalkalmazás elősegítését célozzák, valamint a Magyar Nemzeti Banknak a rendelkezésére álló információk és hatásköre alapján módjában áll azokat megválaszolni.

Kérdés/válaszcsoportok: