Kedves Látogató! Amennyiben hibát talál az oldalon, vagy további, technikai okokból adódó problémája merül fel, kérjük, hívja az ügyfélszolgálatot. Telefonszám 06-80-203-776. Köszönettel Magyar Nemzeti Bank.
EN
EN

Pénzügyekben Önnel – Önért!

Nyaralás – tudatosan

nyomtatás
Pénzügyekben
Önnel – Önért!

 Nyaralás – tudatosan

A Magyar Nemzeti Bank társadalmi felelősségvállalással kapcsolatos stratégiai célja a pénzügyi fogyasztóvédelem erősítése, a hazai pénzügyi kultúra fejlesztése. Az MNB-hez hasonlóan több áruházlánc, valamint a Magyar Posta Zrt. is kiemelt feladatként tekint a tudatos fogyasztói társadalom kialakítására.

Az MNB ezért a Postával és öt vezető áruházlánccal – az ALDI-val, a CBA-val, a Media Markttal, a SPAR-ral és a Tescóval – összefogva kívánja felhívni a figyelmet a megfontolt pénzügyi döntések jelentőségére, valamint arra, hogy egy-egy megalapozatlan választás anyagi károkat okozhat a fogyasztóknak. Az együttműködés eredményeként közel 800 áruházban és számos postafiókban érhetők el az MNB Pénzügyi Fogyasztóvédelmi Központ tájékoztató kiadványai, továbbá pénzügyi tudatossággal kapcsolatos információk jelennek meg az egyes áruházak és a Posta honlapján, valamint közösségi oldalán is.

Az MNB és az együttműködő partnerek aktuális kampánya a nyaralással, üdüléssel kapcsolatos pénzügyi kérdésekre fókuszál. Tudatos tervezéssel sokat tehetnek a fogyasztók azért, hogy felhőtlenül élvezhessék a szabadság pillanatait. A gondtalan kikapcsolódást segíti, ha a váratlan helyzetek sem okoznak fizetési nehézséget az utazónak. Egy-egy körültekintően megválasztott utasbiztosítás a vakáció során bekövetkező nem várt eseményekkel járó kiadások fedezését könnyítheti meg, míg a távollét alatt az otthon hagyott értékekkel kapcsolatban a vagyon- és ingatlanbiztosítások különböző formái nyújtanak megoldást. Az MNB nyári kampánya a körültekintő bankkártyahasználat jelentőségére is felhívja a figyelmet. Az érintett témákról bővebb információ az MNB fogyasztóvédelmi honlapjának Biztosítások és Bankkártyák menüpontjában, valamint a Pénzügyi Navigátor füzetekben található, de sok hasznos tudnivaló ismerhető meg az oktatófilmekből is. A nyári költségek tudatos tervezéséhez az MNB háztartásiköltségvetés-számító alkalmazása nyújt segítséget.