Kedves Látogató! Amennyiben hibát talál az oldalon, vagy további, technikai okokból adódó problémája merül fel, kérjük, hívja az ügyfélszolgálatot. Telefonszám 06-80-203-776. Köszönettel Magyar Nemzeti Bank.
EN
EN

Személyi kölcsön

nyomtatás
Személyi kölcsön

A személyi kölcsön általában szabad felhasználású, azaz nem célhoz kötött, vagyis bármilyen célra - például rendkívüli kiadások fedezése, nagyobb események, esküvő lebonyolítása – felhasználható. Vannak azonban olyan személyi kölcsönök, amelyeknek célja előre meghatározott. Ezeket leggyakrabban valamely tartós fogyasztási cikk vásárlására, vagy például utazási célra igénylik.

A kölcsön forintban igényelhető. Összege általában 100.000 Ft-tól 5.000.000 Ft-ig terjed.

A futamidő rugalmas, jellemzően 12-72 hónap. A kölcsön a legtöbb banknál ingatlanfedezet és kezes bevonása nélkül igényelhető. Adóstárs bevonása esetén magasabb hitelösszeg is elérhető.


Fontos tudni, hogy a THM nem haladhatja meg a jegybanki alapkamat 24 százalékponttal növelt mértékét.


Magyarországon a Magyar Nemzeti Bank határozza meg a jegybanki alapkamatot, melynek mértéke ITT érhető el.


A hiteligénylés általános feltételeit, valamint az igényléshez szükséges dokumentumokat a pénzügyi intézmény saját hatáskörben határozza meg, ezeket az információkat megtalálhatja a bankfiókokban vagy a bankok internetes honlapján.

Személyi kölcsön választásában segítségére lehet az MNB hitel- és lízingtermék választó programja.


További információkért olvassa el kapcsolódó cikkeinket és a vonatkozó, 20. számú Pénzügyi Navigátor Füzetet!