Kedves Látogató! Amennyiben hibát talál az oldalon, vagy további, technikai okokból adódó problémája merül fel, kérjük, hívja az ügyfélszolgálatot. Telefonszám 06-80-203-776. Köszönettel Magyar Nemzeti Bank.
EN
EN

Elszámolási és forintosítási információk

nyomtatás
Elszámolási és forintosítási információk

 

Kérdése van elszámolási tájékoztató levelével kapcsolatban?

KATTINTSON IDE és nézze meg a leveleket bemutató animációs filmeket!

Hírek/aktualitások

Azok a fogyasztók is kérhetnek részletes elszámolást, akiknek az elszámolási szabályok szerint (58/2015 MNB rendelet) sem visszajáró összeget, sem elszámolási értesítőt nem kellett kapniuk postai úton az elszámolás 2015. szeptember 30-ig tartó teljesítése során.

A jegybank álláspontja szerint függetlenül attól, hogy a fent említett esetben a pénzügyi intézmények az elszámolásról a honlapjukon, illetve ügyfélszolgálati helységeikben közzétett közleményben tájékoztathatják az ügyfeleket, kérésre át kell adniuk a részletes elszámolást. Ennek megfelelően az érintett ügyfelek – amennyiben igénylik – kérhetik a részletes elszámolást.

A pénzügyi intézmények az elszámolásról készített részletes kimutatást az ügyfél kérésére – választása szerint – elektronikus úton vagy nyomtatott formában 5 munkanapon belül ugyanúgy kötelesek díjmentesen rendelkezésre bocsátani, mint minden más esetben.

Ha a fogyasztó postai úton nyomtatott formában kéri az elszámolási részletes kimutatását, azt a pénzügyi intézménynek 5 munkanapon belül postáznia kell.


Elszámolási határidők "idővonal"

Határidők

  Értesítési határidő Kivételek
Forint alapú és ténylegesen devizában törlesztett szerződések 2015. augusztus 1. - szeptember 30. Per 2015. augusztus 1. után fejeződik be, a befejezést követő 60 napon belül érkezik az értesítés*
Kedvezményesen végtörlesztett szerződések** 2015. november 30.  
* A per állásáról a pénzügyi intézmény honlapján tájékozódhat  
** A korábban kedvezményesen végtörlesztett fogyasztóknak kérniük kell az elszámolást 10.000 forintos díj ellenében  

Gyakran Ismételt Kérdések

Elszámolási és forintosítási tájékoztatók

Tájékoztató filmek az elszámolással és a forintosítással kapcsolatban

Panaszleadási folyamatábra