Oktatási és rendezvény központot, valamint angol nyelvű doktori iskolát hoz létre a Pallas Athéné Domus Animae Alapítvány

A Várnegyedben található intézmények pénzügyi képzésekkel foglalkozó konferenciáknak és angol nyelvű doktori iskolának is otthont adnak

2014. december 9. – Meghirdetett céljainak teljes körű megvalósításához oktatási és rendezvény központot, valamint angol nyelvű doktori iskolát alakít ki a Pallas Athéné Domus Animae Alapítvány (PADA). Mindkét intézmény a Várnegyedben nyílik meg a szükséges építési illetve felújítási munkák befejezését követően.

Az oktatási és rendezvény központ közgazdasági, pénzügyi képzésekkel kapcsolatos rendezvényeknek és a kor követelményeinek megfelelő szakmai könyvtárnak is otthont kíván adni, továbbá a tervek szerint az Alapítvány által szervezett előadások, kiállítások és más közösségi rendezvények helyszíneként is szolgál majd. Az eredetileg Ybl Miklós tervei szerint épült és a II. világháborúban elpusztult volt Lónyay-villa helyén az eredeti tervek alapján fogja rehabilitálni a műemlék épületet az Alapítvány. A központnak helyet adó ingatlant a PADA a Budapanoráma Ingatlanforgalmazási és Hasznosítási Korlátolt Felelősségű Társaságtól vásárolta meg, nettó 11,2 millió euró vételáron.

A régi városháza műemléképülete, amelyet az MNB versenytárgyalás keretében 1,85 milliárd forintért vásárolt meg a Magyar Tudományos Akadémiától,  szintén az Alapítvány tulajdonába került. Ebben az épületben a PADA  egy Magyarországon egyedülálló, angol nyelvű, nemzetközi oktatóbázissal és hallgatói körrel rendelkező Doktori Iskolát kíván üzemeltetni 2016 szeptemberétől.

Az ingatlanok megvásárlása a közvagyont, illetőleg a nemzeti célokat szolgáló közösségi vagyont is gyarapítja.

A PADA, amelyet a Magyar Nemzeti Bank 2013-ban alapított, olyan, a kor követelményeinek megfelelő tudományos műhelyek létrehozását tűzte ki céljául, amely a modern képzés megteremtésével, valamint kiemelkedő oktatási színvonal és kompetenciák biztosításával fórumot teremt a jövő generációk közgazdasági és pénzügyi szakemberei számára.