Szeptember 15-16-án bárki megtekintheti Budapest egyik legszebb épületét

Budapest, 2007. szeptember 14. -A Magyar Nemzeti Bank szeptember 15-én és 16-án reggel 10 és délután 5 óra között újra megnyitja kapuit a nagyközönség előtt. Az érdeklődők nemcsak a már jól ismert interaktív Látogatóközpontot tekinthetik meg, hanem körbejárhatják Budapest egyik legszebb épületét is. A belépés ingyenes, előzetes regisztráció nem szükséges.A Kulturális Örökség Napjai keretében zajló esemény – az elmúlt évek tapasztalatai alapján – Budapest egyik legjelentősebb szabadidős programja.

A hétvége külön érdekessége, hogy a látogatók nemcsak végigsétálhatnak az épület különleges szépségű folyosóin, de bepillanthatnak Simor András jegybankelnök szobájába, sőt a Nagytanácsterembe is, ahol a legnagyobb titoktartás közepette döntenek a jegybanki alapkamatról. Újdonság még, hogy a látogatók megismerkedhetnek az elemző területek tevékenységével is, így megtudhatják, mit gondolnak a szakértők az inflációról, milyen biztonsági elemek vannak a forintbankjegyeken vagy mire érdemes használni a bankkártyákat. A nemzeti bank gondol a legkisebbekre is: nekik gyereksarkot rendez be, ahol a kicsik játékos formában ismerkedhetnek meg a pénz világával.

MAGYAR NEMZETI BANK

Kommunikáció

A Magyar Nemzeti Bank elsődleges, törvényben rögzített feladata az árstabilitás elérése és fenntartása. Ez azt jelenti, hogy a cél az infláció lecsökkentése. Az MNB működteti a pénzforgalmi rendszert, őrzi a bankrendszer pénzügyi stabilitását, kezeli az ország devizatartalékát, valamint kibocsátja nemzeti fizetőeszközünket, a forintot. A Magyar Nemzeti Bank önálló és független intézmény, tevékenységét az ország gazdasági érdekeinek szem előtt tartásával végzi.

Elérhetőség:

Tel: 428-2751

E-mail: sajto@mnb.hu