A Magyar Nemzeti Bank 5000 Ft névértékű, ezüst emlékpénzt bocsát ki Kálvin János születésének 500. évfordulója alkalmából. Az érmét Debrecenben, a Nagytemplomi Református Könyvesboltban, illetve Budapesten, az MNB látogatóközpontjában vásárolhatják meg az érdeklődők.

Az érme előlapján a kötelező érmeképi elemek (5000 forint értékjelzés, Magyar Köztársaság felirat, BP. verdejegy és a 2009-es verési évszám) mellett a Krisztus-monogram látható a Debreceni Református Kollégium szószéktartójáról. A hátlapon, a középmezőben a Hans Holbein festménye alapján ábrázolt Kálvin János-portré látható. A külső gyűrűben, köriratban a „SOLI DEO GLORIA” és a „KÁLVIN JÁNOS 1509-1564” ill. az „EUROPA” nemzetközi emlékérme-sorozat közös emblémája, az ún. „Euro-Star” jel és Csikai Márta tervezőművész mesterjegye található.

Az emlékpénz 925 ezrelék finomságú ezüstből készült, súlya 31,46 gramm, átmérője 38,61 mm, széle recézett. Az ezüst emlékpénzből 12 000 darab készül különleges, ún. proof techológiával.

Az érme megvásárolható a Nagytemplomi Református Könyvesboltban (Debrecen, Piac u. 4-6.) és a Magyar Pénzverő érmeboltjában (Magyar Nemzeti Bank, látogatóközpont, Budapest, V. ker. Szabadság tér 8-9.).