Az MNB piacfelügyeleti eljárást indított a Fortress Kft.-nél

A Magyar Nemzeti Bank piacfelügyeleti eljárást indított a Fortress Befektetési és Pénzügyi Kft. (székhely: 1133 Budapest, Váci út 78.) és Sz.-F. Zsolt budapesti lakossal szemben befektetési szolgáltatási tevékenység, illetve kiegészítő szolgáltatás engedély nélkül történő végzésének gyanúja miatt.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) a Fortress Kft.-vel és egy magánszeméllyel szemben indított piacfelügyeleti eljárás kapcsán, befektetővédelmi okokból, ideiglenes biztosítási intézkedésként egyes számlák és eszközök zárolását rendelte el. Az MNB a tényállás feltárása során szorosan együttműködik a nyomozó hatóságokkal is.

Az MNB a befektetők és a nyilvánosság tájékoztatása érdekében egyúttal rövid tájékoztatót tett közzé felügyeleti honlapjának Figyelmeztetések menüpontjában arról: a Fortress Kft. Magyarországon nem rendelkezik befektetési szolgáltatási tevékenység végzésére jogosító jegybanki engedéllyel vagy regisztrációval (https://www.mnb.hu/felugyelet/piacfelugyelet/befektetoi-figyelmeztetesek).