Új helyzet a Quaestor kötvényeseknél

Az MNB az alábbiakban közli a Pénzügyi Stabilitási és Felszámoló Nonprofit Kft. közérdekű sajtóközleményét:
Budapest, 2015. április 16. — Az Országgyűlés által 2015. április 14-én elfogadott Quaestor kötvényesek kárrendezését szolgáló törvény alapján új helyzet állt elő. A felügyeleti biztos az ügyfélegyeztetést leállította, a korábban meghirdetett április 20-i határidő okafogyottá vált, emiatt senkit semmilyen hátrány nem érhet.

A Quaestor fiókokat a Quaestor-csoport meghatározó cége, a Quaestor Pénzügyi Tanácsadó Zrt. (QPT Zrt.) tartja fenn. Ezek az irodák nem tartoznak a Quaestor Értékpapír-kereskedelmi és Befektetési Zrt.-nél tevékenykedő felügyeleti biztos irányítása alá. Az elmúlt napokban a QPT Zrt. működésével összefüggő okok miatt a Quaestor fiókokban történő ügyfélegyeztetést a felügyeleti biztos leállította. Az ügyfelek értékpapír- és pénzegyenlegének egyeztetésére meghirdetett április 20-i határidő okafogyottá vált. Senkit semmilyen hátrány nem fog érni, ha eddig az időpontig nem jelez vissza.

A Quaestor kötvényesek kárrendezését szolgáló új törvény előírásainak teljesítése érdekében a szükséges egyeztetések folynak. A Quaestor ügyfelek további tájékoztatást fognak kapni a teendőkről.

PÉNZÜGYI STABILITÁSI ÉS FELSZÁMOLÓ NONPROFIT KFT.