A Magyar Nemzeti Bank és a Kárrendezési Alap között 2016 májusában létrejött szerződés szerint az MNB likviditási kölcsönt nyújt az Alap részére annak érdekében, hogy az eleget tehessen a Kárrendezési törvény (2015. évi CCXIV. törvény) alapján a károsult ügyfelek irányába fennálló fizetési kötelezettségének.  A 2016 elején létrejött Kárrendezési Alap végzi a Quaestor és a Hungária kötvényesek kárrendezésének kifizetését.

A törvény alapján a Kárrendezési Alap egy alkalommal folyamodhat likviditási kölcsön iránti kérelemmel az MNB-hez. A jegybanki kölcsön folyósítására a jogszabályi előírásokra tekintettel és a Pénzügyi Stabilitási Tanács döntése alapján három hónapos futamidővel, változó kamatozással, a mindenkor érvényes jegybanki alapkamattal és állami készfizető kezesség mellett kerülhet sor. A 46 milliárd forint keretösszegű kölcsönt a Kárrendezési Alap kizárólag a kárrendezési kifizetések teljesítésére használhatja fel.

Az MNB a törvényben nevesített eszközeivel mindent megtesz a pénzügyi közvetítőrendszer stabilitásának fenntartása és erősítése érdekében.