Budapest, 2017. március 2. – Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnökének meghívására Budapestre látogatott George Osborne, az Egyesült Királyság korábbi pénzügyminisztere. A konzervatív politikus David Cameron miniszterelnöksége alatt töltötte be ezt a megbízatást. George Osborne az MNB vezetésével folytatott megbeszélését követően a Brexithez vezető útról, a népszavazás utáni Európa kihívásairól tartott előadást március 1-én a jegybank főépületében. Március 2-án pedig a Budapesti Corvinus Egyetem MNB Tanszéke által megszervezett Economania című rendezvénysorozat vendége volt, amelyen több mint 420 érdeklődő vett részt. A volt pénzügyminiszter 2001 júniusa óta a londoni parlament képviselője. George Osborne 2010-2016 között volt megszakítás nélkül kormánytag, a brit pénzügyminiszterek között a leghosszabb ideig volt hivatalban. Folyamatosan kiállt amellett, hogy Nagy-Britanniának fent kell tartania az Európai Unióban betöltött tagságát. Pozíciójáról tavaly július 13-án mondott le, miután népszavazás döntött arról, hogy a szigetországnak ki kell lépnie a közösségből. George Osborne minisztersége alatt számottevően erősödött a brit gazdaság, csökkent a költségvetési hiány és a foglalkoztatási mutatók is jelentős mértékben javultak.