Kedves Látogató! Amennyiben hibát talál az oldalon, vagy további, technikai okokból adódó problémája merül fel, kérjük, hívja az ügyfélszolgálatot. Telefonszám 06-80-203-776. Köszönettel Magyar Nemzeti Bank.
EN

Ázsiai és közép-európai fejlődési modellek és tapasztalatok az MNB és a Budapesti Gazdasági Egyetem közös nemzetközi konferenciáján

nyomtatás

Budapest, 2017. május 17. – Kétnapos nemzetközi konferencia kezdődött 2017. május 17-én „The Asian and the Central European models tested: learning from the past, sharing for the future” címmel. A rendezvény a Magyar Nemzeti Bank és a Budapesti Gazdasági Egyetem között 2016-ban létrejött együttműködési megállapodás eredményeképpen valósult meg.

Az Egyetemen létrejött Keleti Üzleti Akadémia Központ szervezésében megrendezett nemzetközi konferenciát Csillag Sára, a BGE tudományos rektorhelyettese nyitotta meg. Az Egyetem Markó utcai épületében tartott konferencián neves külföldi és hazai szakértők tartanak plenáris előadásokat Ázsiát és Közép-Európát, illetve a két térség együttműködését érintő gazdasági és geopolitikai témákban.

Wang Yuan, a Kínai Fejlesztési Bank korábbi vezető közgazdásza az Új Selyemút politikai dimenziójáról és megvalósításáról, Chen Jianfeng, a Shanghai Business School elnökhelyettese a geopolitika szerepének eurázsiai megerősödéséről tartott előadást, míg Virág Barnabás, a Magyar Nemzeti Bank ügyvezető igazgatója a magyar monetáris politikát mutatta be ázsiai perspektívából.

A kiemelt előadásokat követően összesen több mint ötven szekcióelőadás hangzik el hazai és nemzetközi szakértők, oktatók, kutatók, valamint az egyetem magyar és külföldi hallgatóinak tolmácsolásában. A rendezvényen számos ázsiai ország Magyarországra akkreditált nagykövete és diplomatája vesz részt.

A konferencia a tudományos kutatás eredményeinek bemutatásán túl kiemelten is hozzá kíván járulni Magyarország és az ázsiai országok politikai, gazdasági, tudományos és oktatási együttműködésének kiterjesztéséhez és elmélyítéséhez. A konferencia előadásait a szervezők konferenciakötetben fogják megjelentetni.