2017. május 15. - Megjelent a Magyar Nemzeti Bank közgazdasági és monetáris politikai szakkönyvsorozatának új kötete, A magyar út — célzott jegybanki politika című könyvet Lehmann Kristóf, Palotai Dániel és Virág Barnabás, a jegybank főosztályvezetője és ügyvezető igazgatói szerkesztették.

A világgazdasági válság következtében jelentkező komplex kihívások új gazdaságpolitikai válaszokat tettek szükségessé világszerte, így a sikeres válságkezelésnek, valamint a fenntartható növekedés és a pénzügyi stabilitás tartós biztosításának elengedhetetlen elemeivé váltak a célzott olykor nemkonvencionálisnak tekintett intézkedések is. Magyarország élen járt az elmúlt években a gazdaságpolitika megújításában.

A ma megjelent tanulmánykötet – a Magyar Nemzeti Bank szakkönyvsorozatának harmadik köteteként – részletesen bemutatja a sikeres növekedési fordulathoz vezető jegybanki intézkedéseket és azok hatásait; így érdekes és hasznos olvasmány nemcsak a hazai, hanem a nemzetközi szakemberek és érdeklődők számára is