Kedves Látogató! Amennyiben hibát talál az oldalon, vagy további, technikai okokból adódó problémája merül fel, kérjük, hívja az ügyfélszolgálatot. Telefonszám 06-80-203-776. Köszönettel Magyar Nemzeti Bank.
EN

Véradók Világnapja a Magyar Nemzeti Bankban

nyomtatás

Budapest, 2017. június 14. – A Véradók Világnapja alkalmából a Magyar Nemzeti Bank az Országos Vérellátó Szolgálattal közösen köszöntötte véradóit. A jegybank évek óta szervez véradást dolgozóinak az OVSZ-szel kötött együttműködési megállapodás keretében, amelynek során az MNB munkatársai eddig közel 4000 rászorulón segítettek részvételükkel.

A Véradók Világnapja alkalmából megrendezett eseményen Windisch László, az MNB alelnöke és Drexler Donát, az OVSZ főigazgatója köszöntötte az MNB véradóit. Elhangzott, hogy az együttműködés keretein belül közel 500 munkatárs járult hozzá az egyenletes vérellátás biztosításához, ami nagy segítséget jelent a vérre, illetve vérkészítményre szoruló betegek számára.

A rendezvényen részt vettek a Ments Életet Alapítvány vezetői is. Az Alapítvány tevékenységét a jegybank idén több mint 16 millió forinttal támogatta, amelyből a szervezet elindítja új ösztöndíj programját, melynek keretei között a súlyos, életet veszélyeztető megbetegedésből gyógyuló gyermekek társadalomba való visszailleszkedését segítik elő. Az MNB emellett az Alapítvány „Váltsd valóra Te is egy beteg gyermek álmát” elnevezésű programjához is csatlakozott: a napokban öt beteg gyermek kívánságát teljesítette laptopok és okostelefonok felajánlásával