Kedves Látogató! Amennyiben hibát talál az oldalon, vagy további, technikai okokból adódó problémája merül fel, kérjük, hívja az ügyfélszolgálatot. Telefonszám 06-80-203-776. Köszönettel Magyar Nemzeti Bank.
EN

Statisztikai adatok, információk

nyomtatás

Tisztelt Felhasználó!

Rendkívül fontosnak tartjuk, hogy megismerjük véleményét a Magyar Nemzeti Bank (MNB) statisztikai tárgyú publikációiról és adatközléseiről, ezért kérjük, vegyen részt a felhasználói elégedettség-mérési vizsgálatunkban. Az alábbi kérdőív kitöltésével kérjük, ossza meg velünk a statisztikai publikációkkal kapcsolatos véleményét, felhasználói tapasztalatát, melyek alapján szeretnénk publikációs termékeinket és a közzététel módját továbbfejleszteni.

A kérdőív kitöltése csupán 5-10 percet vesz igénybe, és elérhető itt:

Kérdőív a Magyar Nemzeti Bank statisztikai tárgyú publikációiról

Segítő közreműködését előre is köszönjük.

Magyar Nemzeti Bank
Statisztikai igazgatóság


A Magyar Nemzeti Bankról szóló törvény felhatalmazása alapján az MNB alapvető feladatai közé tartozik a feladatai ellátásához és az EKB-val szemben fennálló statisztikai adatszolgáltatási kötelezettség teljesítéséhez szükséges statisztikai információk gyűjtése, információs rendszer működtetése és statisztikai adatok közlése a hitelintézeti rendszer működésére és az ország pénzügyi helyzetére vonatkozóan.

A honlap ezen részén találhatók az MNB által összeállított monetáris, fizetési mérleg és kapcsolódó állományi, értékpapír, pénzügyi számla, pénzügyi stabilitási, pénzforgalmi, fizetési rendszer, makroprudenciális és pénzügyi közvetítőrendszerre vonatkozó statisztikák fő adatait bemutató sajtóközlemények, és a statisztikák készítésének módszertani leírásai. Az „Adatok, idősorok” hivatkozás alatt elérhetők ezen statisztikák részletes adatai, valamint más, az ország pénzügyi helyzetét leíró fontos információk is.

Kapcsolódó linkek