Az MNB rendkívüli adatszolgáltatást rendelt el a hitelintézetek strukturált betéti ügyleteire, valamint nem betéti, egyéb strukturált megtakarítási (befektetési) termékeire vonatkozóan. 

Az adatokat  legkésőbb 2017. május 2-áig kell megküldeni. A betétekre vonatkozó adatokat a 2015. március 2. és 2017. március 2. közötti időszakról kell szolgáltatni azokra az ügyletekre, amelyekhez a megjelölt időszakban az intézmény mérlegében ügyfélbetét kapcsolódott. A betétnek nem minősülő, MNB által adott meghatározásnak megfelelő egyéb strukturált megtakarítási termékekről a 2016. január 1-i nyitó és 2016. december 31-i záró mérlegállományokat szükséges megadni. 

Az adatszolgáltatást elektronikus formában, közigazgatási felhasználásra alkalmas, minősített vagy fokozott biztonságú elektronikus aláírással ellátva a Kihelyezett Adatküldő Programon (KAP) keresztül kell megküldeni.

A kitöltésre, adatbeküldésre vonatkozó bármely kérdés a borosesz@mnb.hu e-mail címre küldhető, másolatban kérjük a levelet az intézményfelügyelőhöz is eljuttatni.