Kedves Látogató! Amennyiben hibát talál az oldalon, vagy további, technikai okokból adódó problémája merül fel, kérjük, hívja az ügyfélszolgálatot. Telefonszám 06-80-203-776. Köszönettel Magyar Nemzeti Bank.
EN
EN

Együttműködés áruházláncokkal

nyomtatás
Együttműködés áruházláncokkal

A Magyar Nemzeti Bank társadalmi felelősségvállalással kapcsolatos stratégiai célja a pénzügyi fogyasztóvédelem erősítése, a hazai pénzügyi kultúra fejlesztése. Az MNB-hez hasonlóan több áruházlánc is kiemelt feladtaként tekint a tudatos fogyasztói társadalom kialakítására.

Az MNB és öt vezető áruházlánc – ALDI, CBA, Media Markt, SPAR, Tesco – ezért egymással összefogva kívánja felhívni a figyelmet a megfontolt pénzügyi döntések jelentőségére, valamint arra, hogy egy-egy megalapozatlan választás anyagi károkat okozhat a fogyasztóknak. Az együttműködés eredményeként közel 800 áruházban érhetők el az MNB Pénzügyi Fogyasztóvédelmi Központ tájékoztató kiadványai, a Pénzügyi Navigátor füzetek és szórólapok, továbbá pénzügyi tudatossággal kapcsolatos információk jelennek meg az egyes áruházak honlapján és közösségi oldalán is.

Az MNB és az együttműködő partnerek közös kampánya nagy hangsúlyt fektet arra, hogy a fizetési nehézségek elkerülhetők, ha a fogyasztók előre megtervezik kiadásaikat, és hogy rendszeres megtakarítással a nem várt, nagyobb összegű költséget is fedezni tudják. Ehhez segítséget nyújtanak a Pénzügyi Navigátor termékválasztó alkalmazásai és kalkulátorai. A kampány üzenetei felhívják a figyelmet a tudatos hitelkártya-használat jelentőségére is, valamint az áruhitelek és gyorskölcsönök kockázataira.