Kedves Látogató! Amennyiben hibát talál az oldalon, vagy további, technikai okokból adódó problémája merül fel, kérjük, hívja az ügyfélszolgálatot. Telefonszám 06-80-203-776. Köszönettel Magyar Nemzeti Bank.
EN
EN

Ötletpályázatok

nyomtatás
Ötletpályázat

"PÉNZÜGYEK FELSŐFOKON - LÉGY KREATÍV"

Felhívjuk figyelmét, hogy a Magyar Nemzeti Bank „Pénzügyek felsőfokon – Légy kreatív!” címmel meghirdetett ötletpályázata sikeresen lezárult. Jelenleg nincs aktuális, futó pályázatunk. Az MNB eseti jelleggel a jövőben is tervezi hasonló ötletpályázatok kiírását. Az aktuális lehetőségekről szóló tájékoztatásunkat ezen az oldalon tesszük közzé. Kísérje figyelemmel honlapunkat!  

A 2017 januárjában meghirdetett „Pénzügyek felsőfokon – Légy kreatív!” pályázat keretében az egyetemi hallgatóknak a pénzügyi szemléletformálást érintő témakörökben kellett olyan újszerű, kreatív és megvalósítható javaslatokat kidolgozni, melyekkel a pénzügyi fogyasztók ismeretei költséghatékonyan és széles körben fejleszthetők:

1. Felelős hitelfelvétel

2. Tudatos bankváltás/tudatos bankszámlaválasztás

3. Az Értékpapír Számla Lekérdező Alkalmazás (ÉSZLA) népszerűsítése

4. Befektetési alapok – Ingatlanalap

A szakmai zsűri minden egyetem öt legjobb pályaműve közül választotta ki és részesítette pénzjutalomban – egyetemenként – az első három helyezettet. A Budapesti Corvinus Egyetem részéről Kiss Adrienn és Varga-Sebestyén Benjámin párosa, a Budapesti Gazdasági Egyetemről Berkes Edit Bernadett, Tóth Evelin Fruzsina és Hajagos-Tóth Ákos alkotta trió bizonyult a legjobbnak. A Miskolci Egyetem diákjai közül Kiss Barbara egyéni pályázó, a kecskeméti Pallasz Athéné Egyetem részéről pedig Végh Nikoletta és Bőthe Fruzsina javaslata nyerte el leginkább a zsűri tetszését.