A mai napon megújult arculattal, felfrissített struktúrában jelentkezik a Magyar Nemzeti Bank (MNB) nyitóoldala. A jegybank portálján található több tízezer aloldal a következő időszakban fokozatosan felveszi az új arculatot, a későbbiekben pedig a tematikus aloldalak is az egységes megjelenéshez igazodnak majd.

 

A most kiváltásra kerülő, korábbi arculatot még 2015-ben mutatta be az MNB, ám a nemzetközi tapasztalatok is azt mutatják, hogy a felgyorsult technikai fejlődés és a változó felhasználói igények miatt a pénzügyi szektorban is jellemzően 6-8 évente új, egyre felhasználóbarátabb és praktikusabb kialakítást kapnak az online felületek. Hogy a jegybank ilyen téren is eleget tegyen a XXI. század elvárásainak, hosszú előkészítő munka során elemezte saját internetes felületeinek látogatottsági statisztikáit, és megvizsgálta más európai jegybankok honlapjait is, hogy az ezekből leszűrt tapasztalatok alapján hozhasson létre egy megújult internetes portált.

A fejlesztőcsapat célja, hogy az oldal a hatósági szerepe mellett mindenki számára könnyen elérhető és érthető jegybanki információs- és tudásportállá váljon. A könnyebben kezelhető, informatívabb online felület létrehozásának első lépése a nyitóoldal arculati megújítása volt. A jegybank a továbbiakban is nagy hangsúlyt fektet a felhasználói élmény, a közérthetőség és a közösségi médiakapcsolatok fejlesztésére, új funkciók és megoldások bevezetését tervezi felhasználói tesztek és igények alapján.

Az MNB honlapcsalád több 10 ezer aloldala fokozatosan, több lépésben újul meg, a portállal kapcsolatban felmerült észrevételeket az alábbi mail címre várjuk: webmasters@mnb.hu.

 

Jó böngészést kívánunk!