Kedves Látogató! Amennyiben hibát talál az oldalon, vagy további, technikai okokból adódó problémája merül fel, kérjük, hívja az ügyfélszolgálatot. Telefonszám 06-80-203-776. Köszönettel Magyar Nemzeti Bank.
EN

Statisztika

nyomtatás

Tisztelt Felhasználó!

Rendkívül fontosnak tartjuk, hogy megismerjük véleményét a Magyar Nemzeti Bank (MNB) statisztikai tárgyú publikációiról és adatközléseiről, ezért kérjük, vegyen részt a felhasználói elégedettség-mérési vizsgálatunkban. Az alábbi kérdőív kitöltésével kérjük, ossza meg velünk a statisztikai publikációkkal kapcsolatos véleményét, felhasználói tapasztalatát, melyek alapján szeretnénk publikációs termékeinket és a közzététel módját továbbfejleszteni.

A kérdőív kitöltése csupán 5-10 percet vesz igénybe, és elérhető itt:

Kérdőív a Magyar Nemzeti Bank statisztikai tárgyú publikációiról

Segítő közreműködését előre is köszönjük.

Magyar Nemzeti Bank
Statisztikai igazgatóság


Adatok és Információk

A Magyar Nemzeti Bankról szóló törvény felhatalmazása alapján az MNB alapvető feladatai közé tartozik a feladatai ellátásához és az EKB-val szemben fennálló statisztikai adatszolgáltatási kötelezettség teljesítéséhez szükséges statisztikai információk gyűjtése, információs rendszer működtetése és statisztikai adatok közlése a hitelintézeti rendszer működésére és az ország pénzügyi helyzetére vonatkozóan.

EBEAD - MNB Elektronikus Adatbefogadó Rendszer

Az EBEAD rendszer az MNB számára beküldendő adatszolgáltatások rögzítésére, feltöltésére, ellenőrzésére és beküldésére, továbbá az MNB és az adatszolgáltatók közötti információáramlás támogatására szolgál. A rendszerhez történő hozzáférés regisztrációhoz kötött, a regisztrációhoz szükséges űrlapok, valamint a felhasználói kézikönyv letölthetők a honlapról.

EBEAD Belépés

A KBER által összeállított statisztikák további felhasználásával kapcsolatos irányelvek

A Központi Bankok Európai Rendszere (KBER) statisztikáit és az azokhoz kapcsolódó módszertant az Európai Központi Bank (EKB) és a nemzeti központi bankok honlapjain keresztül hozza nyilvánosságra. Tekintettel a statisztikák iránti növekvő igényre, a KBER folyamatos erőfeszítéseket tesz a statisztikák felhasználásának megkönnyítése érdekében.

Az európai statisztikák megbízható forrása