Ön ezen az oldalon van:Statisztika

Statisztika

A Magyar Nemzeti Bankról szóló törvény felhatalmazása alapján az MNB alapvető feladatai közé tartozik a feladatai ellátásához és az EKB-val szemben fennálló statisztikai adatszolgáltatási kötelezettség teljesítéséhez szükséges statisztikai információk gyűjtése, információs rendszer működtetése és statisztikai adatok közlése a hitelintézeti rendszer működésére és az ország pénzügyi helyzetére vonatkozóan.

STEFI - Statisztikai és felügyeleti integrált befogadó rendszer

A STEFI rendszer az MNB számára beküldendő adatszolgáltatások rögzítésére, feltöltésére, ellenőrzésére, beküldésére, valamint az MNB és az adatszolgáltatók közötti információáramlás támogatására szolgáló rendszer. A rendszer regisztrációt követően az ERA rendszer Adatszolgáltatás szolgáltatásán keresztül érhető el.

Bővebben

A KBER által összeállított statisztikák további felhasználásával kapcsolatos irányelvek

A Központi Bankok Európai Rendszere (KBER) statisztikáit és az azokhoz kapcsolódó módszertant az Európai Központi Bank (EKB) és a nemzeti központi bankok honlapjain keresztül hozza nyilvánosságra. Tekintettel a statisztikák iránti növekvő igényre, a KBER folyamatos erőfeszítéseket tesz a statisztikák felhasználásának megkönnyítése érdekében.

Bővebben