Kedves Látogató! Amennyiben hibát talál az oldalon, vagy további, technikai okokból adódó problémája merül fel, kérjük, hívja az ügyfélszolgálatot. Telefonszám 06-80-203-776. Köszönettel Magyar Nemzeti Bank.
EN
EN

Innováció és Stabilitás: FinTech konzultáció

Az MNB szerepvállalása a hazai pénzügyi innovációk ösztönzésében

nyomtatás

Az MNB a piaci igények átfogó megismerése érdekében 2017 második felében felmérte a FinTech innovációkkal kapcsolatos attitűdöt a fogyasztók, a piaci szereplők illetve a potenciális befektetők oldalán. A jegybank megvizsgálta továbbá az innovációk biztonságos mederben történő ösztönzésére vonatkozó szabályozói lehetőségeket és a kapcsolódó nemzetközi gyakorlatokat is.

Innováció és Stabilitás - FinTech körkép Magyarországon

A FinTech innovációk kapcsán feltárt piaci folyamatok és azok MNB általi értékelésének bemutatására egy konzultációs dokumentum készült. A dokumentum további célja egy konzultációs folyamat elindítása arra vonatkozóan, hogy a pénzügyi szolgáltatásokat érintő innovációk, digitális megoldások milyen szabályozói keretek mentén ösztönözhetők a pénzügyi stabilitás biztosítása mellett.

Dokumentumok

A dokumentumban bemutatott javaslatokkal kapcsolatos észrevételeket 2018. január 20-ig várjuk az innovationhub@mnb.hu e-mail címre.