Kedves Látogató! Amennyiben hibát talál az oldalon, vagy további, technikai okokból adódó problémája merül fel, kérjük, hívja az ügyfélszolgálatot. Telefonszám 06-80-203-776. Köszönettel Magyar Nemzeti Bank.
EN
EN

Videó-tolmácsszolgáltatás a Magyar Nemzeti Bank ügyfélszolgálatán

nyomtatás
Videó-tolmácsszolgáltatás a Magyar Nemzeti Bank ügyfélszolgálatán

Az egyenlő esélyű hozzáférés elősegítése érdekében a Magyar Nemzeti Bank személyes ügyfélszolgálatán videó-tolmácsszolgáltatási rendszer működik. Ennek segítségével a jegybank ügyfélszolgálata korszerű eszközzel szolgálja ki a siket és nagyothalló fogyasztók igényeit.

A KONTAKT Tolmácsszolgáltatást a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetsége (SINOSZ) működteti.

A személyes tolmácsszolgáltatáshoz képest a videótolmács-szolgáltatás előnye, hogy előzetes időpontfoglalás nélkül, az azonnali, gyors ügyintézés valósulhat meg. Az MNB ügyfélszolgálatán elhelyezett tablet készülék segítségével az eszközön keresztül valós időben hívható jelnyelvi tolmács segíti a fogyatékossággal élő ügyfél és az ügyintéző közötti kommunikáció akadálymentesítését. A jelnyelvet használó ügyfél számára a tolmács jelnyelven közvetíti az ügyintéző információit, az ügyfél kérdéseit pedig hangzó nyelvre fordítják. A jelnyelvet nem ismerő hallássérült ügyfelek számára írásban nyújt segítséget a szolgáltatás.

A KONTAKT Tolmácsszolgáltatás igénybevételével az ügyfél automatikusan hozzájárulását adja a kép- és hangfelvétel készítéséhez. Amennyiben az ügyfél nem járul hozzá ezek rögzítéséhez, a KONTAKT Tolmácsszolgáltatás nem vehető igénybe. Ebben az esetben lehetősége van az MNB ügyfélszolgálatától előre egyeztetett időpontra személyes jeltolmácsot igényelni, illetve személyes tolmáccsal érkezni az MNB ügyfélszolgálatára.

A KONTAKT Tolmácsszolgáltatás üzemeltetéséhez az MNB által igénybevett külső közreműködő, a SINOSZ e tevékenysége körében keletkezett adatokat az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvénynek megfelelően tárolja és kezeli.

Amennyiben többet szeretne megtudni a KONTAKT szolgáltatásairól, a SINOSZ által üzemeltetett www.skontakt.hu oldalon tájékozódhat, ahol jelnyelvi videók is segítik az információhoz jutást.