A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete Elnökének JÉ-I-472/2011. és JÉ-I-50064/2011. számú körhatározataiban rendkívüli adatszolgáltatást rendelt el az euró, svájci frank és japán jen alapú kölcsönszerződések kedvezményes végtörlesztésére vonatkozóan.

Az adatszolgáltatást elektronikus formában, közigazgatási felhasználásra alkalmas, minősített vagy fokozott biztonságú elektronikus aláírással ellátva a Kihelyezett Adatküldő Programon (KAP) keresztül kell a Felügyeletnek megküldeni.

A rendkívüli adatszolgáltatásra kötelezett 25 pénzügyi vállalkozás heti gyakoriságú rendkívüli adatszolgáltatási táblája és a vonatkozó kitöltési útmutató az alábbiakban megtekinthető:


Tisztelt Adatszolgáltatók! 

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete felhívja az egyes deviza alapú kölcsönszerződések kedvezményes végtörlesztésére vonatkozó rendkívüli adatszolgáltatásra (OV1 és OV2 táblák) kötelezett pénzügyi intézmények figyelmét, hogy az otthonvédelmi intézkedésekkel kapcsolatos egyes törvények módosítása kapcsán a hitelintézetekről és a pénzügyi vállalkozásokról szóló 1996. évi CXII. törvény (Hpt.) 200/B. § módosítása alapján a jogalkotó a rögzített árfolyamon történő végtörlesztés lehetőségét kiterjesztette adeviza alapú, lakóingatlanra vonatkozó pénzügyi lízingszerződésekre is. Az OV1 és OV2 táblákra vonatkozó adatszolgáltatást a továbbiakban ennek megfelelő tartalommal kell teljesíteni.

2011. november 23.

Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete