A Magyar Nemzeti Bank kiemelt feladatának tekinti a piaci szereplők hiteles tájékoztatását a monetáris politikai, pénzügyi és makrogazdasági folyamatokról. Az MNB vezetői és szakértői ennek jegyében személyes találkozók formájában az elemzők és befektetők rendelkezésére állnak.

Kérjük, hogy befektetői, elemzői találkozóra vonatkozó igényét küldje a meeting@mnb.hu címre, megjelölve a találkozóra vonatkozó fontosabb információkat (javasolt időpont, résztvevők köre, megvitatni kívánt témák). Ezt követően kollégáink felveszik Önnel a kapcsolatot, és gondoskodnak a találkozó megszervezéséről. A befektetői találkozón való részvétel feltétele a megbeszélésen elhangzó információk kezelésére vonatkozó nyilatkozat előzetes elfogadása és aláírása.

Az MNB egész évben folyamatosan fogadja a befektetőket és elemzőket, kivéve a Monetáris Tanács kamatmeghatározó üléseit, valamint az „Inflációs jelentés” című kiadvány publikálását megelőző 5 munkanapot (ún. tilalmi időszak). A „Pénzügyi stabilitási jelentés” című kiadvány publikálását megelőző héten sor kerülhet befektetői, elemzői találkozóra, azonban a jelentésben megfogalmazandó üzenetekről az MNB nem ad tájékoztatást.

A befektetői, elemzői találkozókra vonatkozó tilalmi időszakokról való tájékozódásban az MNB honlapján elérhető alábbi információk adnak segítséget: