Kedves Látogató! Amennyiben hibát talál az oldalon, vagy további, technikai okokból adódó problémája merül fel, kérjük, hívja az ügyfélszolgálatot. Telefonszám 06-80-203-776. Köszönettel Magyar Nemzeti Bank.
EN

Információk adatszolgáltatóknak

nyomtatás

Tisztelt Felhasználó!

Rendkívül fontosnak tartjuk, hogy megismerjük véleményét a Magyar Nemzeti Bank (MNB) statisztikai tárgyú publikációiról és adatközléseiről, ezért kérjük, vegyen részt a felhasználói elégedettség-mérési vizsgálatunkban. Az alábbi kérdőív kitöltésével kérjük, ossza meg velünk a statisztikai publikációkkal kapcsolatos véleményét, felhasználói tapasztalatát, melyek alapján szeretnénk publikációs termékeinket és a közzététel módját továbbfejleszteni.

A kérdőív kitöltése csupán 5-10 percet vesz igénybe, és elérhető itt:

Kérdőív a Magyar Nemzeti Bank statisztikai tárgyú publikációiról

Segítő közreműködését előre is köszönjük.

Magyar Nemzeti Bank
Statisztikai igazgatóság


A Magyar Nemzeti Bankról szóló törvény felhatalmazása alapján az MNB alapvető feladatai közé tartozik a feladatai ellátásához és az EKB-val szemben fennálló statisztikai adatszolgáltatási kötelezettség teljesítéséhez szükséges statisztikai információk gyűjtése, információs rendszer működtetése és statisztikai adatok közlése a hitelintézeti rendszer működésére és az ország pénzügyi helyzetére vonatkozóan.

Az információs rendszer működtetéséhez az MNB a jogszabályban meghatározott szervezetektől és természetes személyektől adatokat gyűjt. Az adatgyűjtéseket az MNB – a közösségi joghoz, illetve a nemzetközi normákhoz igazodva, valamint a feladatai ellátásához kapcsolódó feltételek és követelmények változását követve – évente felülvizsgálja, így egy-egy naptári évre vonatkozóan, MNB rendeletekben írja elő.

A honlap ezen részén találhatók az adott évre vonatkozó, az adatgyűjtésekről szóló MNB rendeletek, az MNB rendeletekhez kapcsolódó, az adatszolgáltatást segítő technikai segédletek, valamint az adatszolgáltatásokhoz kapcsolódó egyéb információk. Szintén ezen a területen érhetők el a soron következő naptári évre vonatkozó MNB rendelet-tervezetek, melyeket az MNB nyilvános konzultációra bocsát.