Budapest, 2013. június 6. — A Magyar Nemzeti Bank a zökkenőmentes készpénzellátás biztosítása érdekében segítséget nyújt az árvíz miatt kialakult helyzetben. Az MNB a nagybani készpénzforgalomban szükség esetén meghosszabbított nyitva tartással, valamint az elázott forint bankjegyek cseréjének egyszerűsítésével áll ügyfelei rendelkezésére.

A Magyar Nemzeti Bank a rendkívüli helyzetre tekintettel különleges intézkedéseket vezet be annak érdekében, hogy a maga eszközeivel segítsen az árvíz miatt nehéz helyzetbe került magánszemélyeknek és vállalkozásoknak. 
Az árvízi védekezés idején a lezárások, torlódások, kényszerű kerülők miatt a pénzszállító járművek menetideje megnőhet. A pénzfeldolgozó szervezetek és a hitelintézetek kérhetik a Magyar Nemzeti Banktól a nyitvatartási idő meghosszabbítását.
A jegybank segítséget nyújt továbbá az elázott készpénz cseréjében is. A rendkívüli helyzetre tekintettel a lakosság által becserélni kívánt, vízkár miatt sérült, elázott bankjegyeket a hitelintézetek és a postafiókok is továbbíthatják az MNB-be.


MAGYAR NEMZETI BANK
Kommunikáció