Az emlékérmét Bohus Áron iparművész tervezte. Az emlékérme előlapján középen, négy egymás alatti vízszintes sorban a „MAGYARORSZÁG” felirat, a „3000” értékjelzés, a „FORINT” felirat, valamint a „BP.” verdejel és mellette a „2013” verési évszám olvasható. A háttérben egy sematikus földgömb és egy futball-labda egymásra rajzolt mintázatának ábrázolása látható. 

Az emlékérme hátlapjának szélén, köriratban a „FIFA VILÁGBAJNOKSÁG BRAZÍLIA 2014” felirat olvasható. A bal oldali mezőben egy labdát vezető, lendületes mozgású futballjátékos ábrázolása látható. Az emlékérme jobb oldalán, negyedkörívvel lehatárolt mezőben, középen a FIFA Világbajnokság hivatalos emblémájának ábrázolása látható. A negyedkörívvel lehatárolt mezőben, lent a tervezőművész mesterjegye található.
Az emlékérme 925 ezrelék finomságú ezüstből készült, súlya 12,5 gramm, átmérője 30 mm, széle recézett.
Az emlékérméből 5000 darab készíthető, különleges – ún. proof – technológiával verhető.

A „FIFA Világbajnokság Brazília, 2014” emlékérme megvásárolható a Magyar Pénzverő érmeboltjában (Magyar Nemzeti Bank Látogatóközpont, V. ker. Budapest, Szabadság tér 8-9.), illetve a honlapján üzemeltetett webáruházban (www.penzvero.hu), ahol számos, korábban megjelent arany, ezüst és színesfém emlékérme is kapható.


MAGYAR NEMZETI BANK
Kommunikáció
Telefon: + 36 (1) 428-2751
Fax: + 36 (1) 429-8000
E-mail: sajto@mnb.hu
Web: www.mnb.hu