Budapest, 2013. április 16. — A Magyar Nemzeti Bankban ma is folytatódott az egyeztetés a jegybank Növekedési Hitel Programjáról. A megbeszélésen az MNB ezúttal tizenegy takarékszövetkezet vezetőjét tájékoztatta a program részleteiről.

A takarékszövetkezeti vezetők üdvözölték a program meghirdetését, és megállapodtak abban, hogy az egyeztetések a jövőben is folytatódnak.

A jegybanki egyeztetésen tizenegy takarékszövetkezet vezetője vett részt: Gellért Imre (ügyvezető igazgató, Orgovány és Vidéke Takarékszövetkezet), Illés Zoltán (elnök-vezérigazgató, DUNA Takarékszövetkezet), Dr. Kiss Endre (elnök-ügyvezető igazgató, Szigetvári Takarékszövetkezet), Nusser Györgyné (elnök-ügyvezető igazgató, Rajka és Vidéke  Takarékszövetkezet), Béke László (elnök-ügyvezető igazgató, Polgári Takarékszövetkezet), Sebestyén István (ügyvezető igazgató, Fókusz Takarékszövetkezet), Brauer János (elnök-ügyvezető igazgató, Hungária Takarék Takarékszövetkezet), Móczó István (ügyvezető igazgató, FONTANA Credit Takarékszövetkezet), Boris Jánosné (elnök-ügyvezető igazgató, Pátria Takarékszövetkezet), Szabados Tibor (elnök-ügyvezető igazgató, SAVARIA Takarékszövetkezet), Dr. Hunya Miklós (ügyvezető igazgató, Endrőd és Vidéke Takarékszövetkezet).

A Magyar Nemzeti Bankban a mai már a harmadik egyeztetés volt a Növekedési Hitel Programról. Az MNB a múlt héten a nyolc legnagyobb bankot, míg tegnap további tizennégy közepes méretű bankot informált a tervről. A jegybank szándéka, hogy valamennyi hitelintézetet tájékoztassa a hitelprogramról.

MAGYAR NEMZETI BANK
Kommunikáció