Budapest, 2013. május 31. — A Magyar Nemzeti Bank folytatta országjáró körútját a Növekedési Hitelprogramról. A jegybank vezetése tegnap Debrecenben, ma pedig Siófokon tájékoztatta a kis- és középvállalkozások valamint a szakmai kamarák képviselőit a programmal megnyíló lehetőségekről.

A Növekedési Hitelprogram célja a kis- és középvállalkozások hitelezésében megfigyelt zavarok enyhítése, a pénzügyi stabilitás megerősítése, valamint az ország külső sérülékenységének csökkentése. A hitelintézetektől beérkezett előzetes igények alapján a Monetáris Tanács a héten döntött úgy, hogy az előzetesen bejelentett kétszer 250 milliárd forintos hitelkeretösszeget ötven százalékkal megemeli, így az első pillérben 425 milliárd, míg a második pillérben 325 milliárd forint a keretösszeg.

Az országjáró körutat május 16-án kezdte a jegybank, akkor Miskolcra, másnap Balatonfüredre látogatott az intézmény vezetése. A program folytatásaként tegnap a Debreceni Egyetem főépületének aulájában Balog Ádám alelnök, míg ma a siófoki Hotel Azúrban Matolcsy György jegybankelnök tartott előadást.

MAGYAR NEMZETI BANK
Kommunikáció