Budapest, 2013. április 8. — A Magyar Nemzeti Bank épületében lezajlott az első egyeztetés a jegybank vezetése és az első körben meghívott nyolc magyarországi nagybank vezetője között az MNB Növekedési Hitelprogramjáról. A résztvevők megállapodtak abban, hogy a jövőben rendszeresek lesznek az MNB és a nagybankok vezetői részvételével folyó üzleti reggelik.

Az ülésen a pénzintézetek üdvözölték az együttműködést és a program meghirdetését. A tárgyaló felek megállapodtak abban, hogy a program még kidolgozásra váró részleteit együtt alakítják ki rendszeres egyeztetés keretein belül.

A jegybanki egyeztetésre első fordulójára meghívott pénzintézeti vezetők a magyarországi bankrendszer vezető szereplői: Csányi Sándor, az OTP Bank Zrt. elnök-vezérigazgatója, Gyuris Dániel, az OTP Jelzálogbank Zrt elnök-vezérigazgatója, Patai Mihály, az UniCredit Bank Hungary Zrt. elnök-vezérigazgatója, Rik Scheerlinck, a Kereskedelmi és Hitelbank Zrt. vezérigazgatója, Spéder Zoltán, az FHB Jelzálogbank Nyrt. igazgatóságának elnöke, Surányi György, a CIB Bank Zrt. igazgatóságának elnöke, Urbán Zoltán, a Magyar Fejlesztési Bank Zrt. vezérigazgató-helyettese, Wiedner Heinz, a RAIFFEISEN BANK Zrt. vezérigazgatója, Zolnai György, a Budapest Hitel- és Fejlesztési Bank Zrt.elnök-vezérigazgatója és Urbán Zoltán, a Magyar Fejlesztési Bank Zrt. vezérigazgató-helyettese.

A Magyar Nemzeti Bank folytatni kívánja az egyeztetést a Növekedési Hitelprogramról. A továbbiakban konzultációra kerül sor a szakosított pénzintézetekkel és a takarékszövetkezetekkel is.

MAGYAR NEMZETI BANK
Kommunikáció