Budapest, 2013. május 16. — A Magyar Nemzeti Bank országos szakmai konzultáció keretében mutatja be a Növekedési Hitelprogramot. A jegybank vezetése ma Miskolcon, holnap pedig Balatonfüreden tájékoztatja a pénzintézetek illetve a kis- és középvállalkozások, szakmai kamarák képviselőit a programmal megnyíló lehetőségekről.

A Növekedési Hitelprogram célja a kis- és középvállalkozások hitelezésében megfigyelt zavarok enyhítése, a pénzügyi stabilitás megerősítése, valamint az ország külső sérülékenységének csökkentése. A pénzügyi és gazdasági válság kitörése óta a vállalatok hitelhez jutási lehetőségei számottevően romlottak. Ez a jelenség különösen hátrányosan érintette a kis- és középvállalkozásokat, mivel számukra a hitelkínálati korlátok jellemzően szigorúbbak, illetve nehezebben találnak maguknak alternatív finanszírozást.

Ma a Miskolci Egyetem főépületének díszaulájában, holnap pedig Balatonfüreden az Anna Grand Hotel bálterem Matolcsy György jegybankelnök „Monetáris politika és növekedés” címmel, míg Csizmadia Norbert ügyvezető igazgató „Gazdaságstratégiai jövőkép” címmel tart előadást. Ezt követően Miskolcon Balog Ádám alelnök, Balatonfüreden Nagy Márton ügyvezető igazgató beszél a Növekedési Hitelprogram részleteiről.

MAGYAR NEMZETI BANK
Kommunikáció