2015. november 10. 2015. november 10-11-én régi hagyományokkal rendelkező, neves nemzetközi szakmai rendezvény megrendezésére került sor a Magyar Nemzeti Bankban. Az Adam Smith Szeminárium őszi találkozóján a nemzetközi gazdasági és pénzügyi területen aktív döntéshozók kötetlen eszmecsere formájában tekintették át és vitatták meg a világgazdasági aktualitásokat és kilátásokat. A szemináriumon – amelyet 1992 óta évente három alkalommal rendeznek meg – külföldi jegybankelnökök és nemzetközi intézmények vezető munkatársai tartottak előadásokat, valamint több kerekasztal-beszélgetésre is sor került, a nemzetközi összetételű résztvevői kör aktív bevonásával.

A rendezvényen Matolcsy György jegybankelnök felvezetőjét követően Palotai Dániel, az MNB gazdaságtudományi és kiemelt ügyekért felelős ügyvezető igazgatója tartott nyitó előadást, a délutáni kerekasztal-beszélgetések pedig Virág Barnabás monetáris politikáért, pénzügyi stabilitásért és hitelösztönzésért felelős ügyvezető igazgató és Dr. Szapáry György elnöki főtanácsadó vezetésével zajlottak.