2024. április 16. – A magyar Nemzeti Bank alelnöke a baranya vármegyei innovációs ökoszisztéma kiemelt szereplőivel találkozott.

A 2023 októberétől megrendezésre kerülő országos roadshow újabb állomásán 2024. április 10-én a Magyar Nemzeti Bank (MNB) és a Pécsi Tudományegyetem (PTE) képviselői közös eseményén látták vendégül a dél-dunántúli rejtett bajnok vállalatokat. Az informális eseménynek a Pécsi Tudomány-egyetem adott helyszínt a Közgazdaságtudományi Karának központi épületé-ben. Az eseményen részt vett többek között Virág Barnabás az MNB alelnöke, valamint a Pécsi Tudományegyetem kancellárja, Decsi István is.

A rejtett bajnokok a Magyarországon működő vállalatoknak csupán 0,3 százalékát adják, azonban a hazai kivitel 13, és a 2010-es évtized növekedésének 23 százaléka kötődik hozzájuk. A találkozó során kapott visszajelzések segítik az MNB-t a hazai vállalati szféra tevékenységének jobb megértésében, a megfelelő szakpolitikák kialakításában. Az innovatív szereplők összekapcsolása a hálózati hatásokon keresztül képes értéket teremteni, ami vállalati, ágazati és nemzetgazdasági szinten is előmozdítja a növekedést.

A találkozóról készült képeket az alábbi linken lehet megtekinteni!