Budapest, 2013. március 21. — Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke első alkalommal vesz részt a Központi Bankok Európai Rendszere (KBER) Általános Tanácsának és az Európai Rendszerkockázati Testület (ESRB) igazgatótanácsának ülésén.

Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke csütörtökön első alkalommal vett részt a Központi Bankok Európai Rendszere (KBER) Általános Tanácsának ülésén. Az Általános Tanács az EU-s tagállami jegybankelnökök testülete, amely negyedévente Frankfurtban tanácskozik, az EKB elnökének vezetésével. Az Általános Tanács az EKB/KBER egyik döntéshozó szerve, a KBER egészét érintő témákat vitatja meg.

Balog Ádám alelnök szintén Frankfurtba utazott, ahol Matolcsy György elnökkel együtt az Európai Rendszerkockázati Testület (ESRB) igazgatótanácsának ülésén vesz részt. Az ESRB az európai pénzügyi rendszer makroszintű felügyeletével megbízott testület, amely szintén negyedévente ülésezik. Az ESRB feladata, hogy az Unió pénzügyi stabilitását fenyegető rendszerkockázatokat megelőzze, mérsékelje.

Az MNB Európai Uniós kapcsolatrendszeréről az alábbi linken talál bővebb információt:

http://www.mnb.hu/A_jegybank/eu/mnbhu_eu_kber

MAGYAR NEMZETI BANK

Kommunikáció