A Magyar Nemzeti Bank (MNB) jelenleg is folyamatban lévő piacfelügyeleti eljárása annak megállapítására irányul, hogy a Seychelle Köztársaságban bejegyzett Different Choice FBC Inc. és a Panamai Köztársaságban székhellyel rendelkező Forex Club Inc. végez-e, illetve végzett-e Magyarországon rendszeres gazdasági tevékenysége keretében befektetési szolgáltatási tevékenységet, kiegészítő szolgáltatást, valamint függő ügynöki tevékenységet. Az eljárás során szerzett bizonyítékok alapján azonban már most megállapítást nyert, hogy a társaságok nem rendelkeznek a befektetési tevékenység végzéséhez szükséges jegybanki engedéllyel, illetve a függő ügynöki tevékenységre előírt bejelentési kötelezettséget sem teljesítették.

Mindezekre és a már beszerzett bizonyítékokra tekintettel az MNB ma közzétett végzésében – már az eljárás befejezését megelőzően – szükségesnek tartotta, hogy ideiglenes intézkedés keretében azonnali hatállyal megtiltsa az érintett társaságoknak az engedélyhez és bejelentéshez kötött tevékenységek jogosulatlan végzését.

Az MNB a társaságokkal szemben folyó piacfelügyeleti eljárás lezárását követően annak eredményéről és az esetleges további szankciókról határozatot hoz, amelyet honlapján a nyilvánosság számára is elérhetővé tesz.

Magyar Nemzeti Bank