Budapest, 2015. november 11. – Az MNB az új-zélandi székhelyű 3TG FX FINANCIAL LIMITED PARTNERSHIP és PERFECTO FX CAPITAL MANAGEMENT LIMITED társaságoknak azonnali hatállyal megtiltotta, hogy engedély nélkül vagy bejelentés hiányában bármely, a jegybank engedélyéhez vagy bejelentéshez kötött tevékenységet végezzenek. Az MNB mindkét társaságnál piacfelügyeleti eljárást folytat.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) piacfelügyeleti eljárást folytat két, Új-Zélandon székhellyel rendelkező, 3TG FX FINANCIAL LIMITED PARTNERSHIP (3TG FX) és PERFECTO FX CAPITAL MANAGEMENT LIMITED (PERFECTO FX) nevű társaság tevékenységének áttekintésére.

A piacfelügyeleti eljárás azt kívánja megállapítani, hogy az említett társaságok végeznek-e, vagy végeztek-e – rendszeres gazdasági tevékenységük keretében – az MNB engedélye nélkül a befektetési vállalkozásokról és az árutőzsdei szolgáltatókról, valamint az általuk végezhető tevékenységek szabályairól szóló törvényben írt befektetési szolgáltatási tevékenységet, illetve kiegészítő szolgáltatást, továbbá bejelentés hiányában ugyanezen törvény szerinti függő ügynöki tevékenységet.

A bizonyítási eljárás során eddig beszerzett bizonyítékok alapján a jegybank ma közzétett végzésében – az MNB-ről szóló törvényben biztosított felhatalmazásával élve - azonnali hatállyal megtiltotta, hogy a 3TG FX és a PERFECTO FX engedély nélkül vagy bejelentés hiányában bármely, az MNB engedélyéhez vagy bejelentéshez kötött tevékenységet végezzen.

Az MNB végzése semmilyen formában nem érinti a társaságok befektetőkkel szemben fennálló, a már átvett befektetésekkel összefüggő visszafizetési kötelezettségét. A jegybank piacfelügyeleti eljárását határozattal zárja majd le, amelynek eredményét nyilvánosan közli internetes honlapján.

Magyar Nemzeti Bank