Budapest Renminbi Kezdeményezés 2016 konferencia

A Magyar Nemzeti Bank 2015-ben jelentette be a Jegybanki Renminbi Programot. A Program keretében a Bank elindította Budapest Renminbi Kezdeményezést, melynek célja Magyarország befektetési palettájának és finanszírozási forrásainak bővítése, valamint a kínai-magyar külgazdasági kapcsolatok erősítése. Az MNB célja a kezdeményezéssel a pénz-, deviza- és tőkepiaci infrastruktúrák megteremtése, az elszámolásrendszer fejlesztése, a kínai tőkepiaci engedélyekről történő tárgyalások megkezdése a renminbi elszámolásokhoz kapcsolódó pénzügyi, vállalati és kormányzati szereplők bevonásával. A Kezdeményezéshez kapcsolódóan az MNB éves rendszerességgel konferenciákat szervez a piac fejlesztése és a piaci szereplők közötti Párbeszéd, illetve kooperáció elősegítése érdekében. A Jegybanki Renminbi Program és a Budapest Renminbi Kezdeményezés keretében az MNB bátorítja a kínai gazdasági és pénzügyi folyamatokról szóló elemzések elkészítését és hozzájárul az oktatási és kutatási együttműködéshez.
A Budapest Renminbi Kezdeményezés második ülésére 2016. május 25-én kerül sor a Magyar Nemzeti Bankban. A Budapest Renminbi Kezdeményezés 2016 konferencia célja, hogy megismertesse a magyar reálgazdasági és pénzügyi élet szereplőit a számukra a kínai pénzügyi piacokon és a renminbi-forint piacon rendelkezésre álló befektetési, finanszírozási, pénzügyi piaci és pénzügyi infrastruktúrákban rejlő lehetőségekkel.

További információ: http://www.rmbbudapest.hu/