Miért láthatunk holnap több rendőrt néhány bankfiók közelében?

Budapest, 2017. november 7. – A Magyar Nemzeti Bank 2017. november 8-án a Készenléti Rendőrséggel, a készpénzellátás szempontjából kiemelt jelentőségű kereskedelmi bankokkal és a Magyar Posta Zrt-vel együttműködve készpénzszállítási üzletmenet-folytonossági tesztet hajt végre.

A tesztelés során az MNB – egy nem várt rendkívüli helyzet fellépése esetére – a lakossági készpénzellátás biztosításához szükséges folyamatokat modellezi. E rendszeresen, több évente ismétlődő gyakorlat végrehajtása alkalmával az állampolgárok egyes budapesti és nagyobb vidéki városokban levő bank- és postafiókok környezetében november 8-án a szokásosnál több, a tesztelésekben résztvevő rendőr jelenlétét tapasztalhatják.

Az üzletmenet-folytonossági teszt-művelet lebonyolítása az érintett bank- és postafiókokban mindössze néhány percig tart és a fióki ügymenetet nem zavarja meg. Az adott fiókokban az ügyfelek kiszolgálása folyamatosan, a megszokott rendben történik.