Budapest, 2017. augusztus 3. – A Magyar Nemzeti Bank nyilvános, átlátható piaci tranzakció során eladta a különleges adottságú Eiffel Palace irodaépületet.

Az Eiffel Palace műemlékvédelmi, urbanisztikai, fenntarthatósági és kivitelezési szempontból is egyedülálló fejlesztésnek számít az ingatlanpiacon. A patinás, XIX. századi elemeket és modern technológiai megoldásokat organikusan ötvöző belvárosi épületet számos szakmai elismeréssel díjazták. Az Eiffel Palace egyedülálló építészeti és műszaki megoldásaival az első olyan irodaház Közép-Kelet Európában, amely mind a BREEAM, mind pedig a LEED nemzetközi környezetvédelmi minősítési rendszer szigorú kritériumainak kimagasló eredménnyel felel meg.

A különleges adottságú, közel 14500 négyzetméter hasznos alapterületű, nyolc szintes irodaház százszázalékos kihasználtsággal, változatos, hosszútávra szerződött bérlői körrel rendelkezik, így magas hozamú, biztonságos befektetést jelent mindenkori tulajdonosának.

A Magyar Nemzeti Bank 2014 nyarán vette meg a budapesti irodaházat nettó 45,3 millió euróért.

A 2017 márciusában kiírt nyilvános pályázat lehetővé tette, hogy valamennyi érdeklődő hazai és nemzetközi befektető ajánlatot tegyen. A pályázat egyetlen bírálati szempontja a legmagasabb ár volt, amely lehetővé tette a pályázatok objektív elbírálását és az átláthatóságot egyaránt.

A pályázat első részében öt érvényes pályázat érkezett be, amelyből a második szakaszban három ajánlattevő tett kötelező erejű ajánlatot. 

A legmagasabb ajánlatot végül a luxemburgi székhelyű Corpus Sireo által kezelt Corpus Sireo Real Estate befektetési alap tette. A Corpus Sireo befektetési és vagyonkezelő az elsőszámú svájci eszközkezelő a Swiss Life Asset Managers tagja, amely - 2016 végi adatok szerint - összesen 67,4 milliárd euró összegű befektetést kezel Európa számos országában. A vételár 53,8 millió euro (+ÁFA).