Kedves Látogató! Amennyiben hibát talál az oldalon, vagy további, technikai okokból adódó problémája merül fel, kérjük, hívja az ügyfélszolgálatot. Telefonszám 06-80-203-776. Köszönettel Magyar Nemzeti Bank.
EN

Szakkönyvtár

nyomtatás

A Magyar Nemzeti Bank Könyvtára egyedülálló gyűjteményével 1924 óta szolgálja a jegybank munkatársait és a gazdasági szakembereket. Egyetemi oktatók, kutatók, bankárok és a különböző gazdasági stúdiumok hallgatói is megtalálják itt a szükséges szakirodalmat.

Az MNB speciális gyűjtőkörű és szolgáltatásrendszerű könyvtári állományának – elsősorban a pénzügyekkel, illetve a közgazdaságtannal és a kapcsolódó tudományágakkal összefüggő hazai és külföldön megjelent (magyar és főként angol nyelvű) kiadványok – alapvető funkciója a jegybankban folyó elméleti tevékenységek támogatása, a bank munkavállalóinak dokumentum- és információigényeinek ellátása. A szakkönyvtári állomány külső felhasználók számára is rendelkezésre áll – országos hatókörű, nyilvános szakkönyvtárként. A bank könyvtára a Világbankkal és az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bankkal (EBRD) kötött megállapodások alapján – a szakkönyvtári állomány részeként – regionális letéti gyűjteményként is működik. Ennek értelmében a könyvtár hozzáférést biztosít látogatói számára a Világbank meghatározott adatbázisaihoz és kiadványaihoz, valamint feldolgozza, megőrzi és hozzáférhetővé teszi az EBRD-től kapott összes kiadványt.

A honlapon összegyűjtöttük azon információkat, amelyek a könyvtárlátogatóknak hasznosak lehetnek a könyvtár történetéről, az állományáról, a szolgáltatásairól, valamint közzé tesszük elektronikus katalógusunkat. Kérjük, nézzen körül, és keressen fel bennünket az alábbi nyitvatartási időben, vagy kérjen tájékoztatást e-mail címünkön.

Katalógus:

MŰSZAKI OKOKBÓL ÁTMENETILEG NEM ÜZEMEL AZ MNB LÁTOGATÓKÖZPONTJA


2013.október 14. – A mai naptól átmenetileg nem üzemel a Magyar Nemzeti Bank Látogatóközpontja, miután a hétvégén műszaki hiba lépett fel a Látogatóközpont területén. A Könyvtár zárva van.
Az MNB a későbbiekben ad tájékoztatást.

MAGYAR NEMZETI BANK 

Elérhetőségeink:

1054 Budapest V. ker., Szabadság tér 8–9.
(megközelíthető a Bank utcai főbejáraton át, a Magyar Nemzeti Bank Látogatóközpontjában)

Levélcím: Magyar Nemzeti Bank Könyvtára, 1850 Budapest

Tel.: (+36)(1)-428-2735
Fax: (+36)(1)-428-2531
E-mail: konyvtar@mnb.hu