Kedves Látogató! Amennyiben hibát talál az oldalon, vagy további, technikai okokból adódó problémája merül fel, kérjük, hívja az ügyfélszolgálatot. Telefonszám 06-80-203-776. Köszönettel Magyar Nemzeti Bank.
EN

Duális képzés

nyomtatás

ELŐRELÁTÓAN GONDOLKODSZ?
SZERETNÉL A LEGJOBBAK KÖZÖTT LENNI? RÉSZT VENNÉL EGY INNOVATÍV, GYAKORLATORIENTÁLT KÉPZÉSBEN?

A Magyar Nemzeti Bank a Pallasz Athéné Egyetemmel együttműködve duális rendszerű képzést kínál a hallgatóknak, amelynek keretén belül a Magyar Nemzeti Bank - mint duális gyakorlati helyet biztosító intézményi partner - az alábbi képzésekre jelentkező és kiválasztott - leendő duális hallgatók számára nyújt lehetőséget: 

 • Gépészmérnöki alapképzési szak - gazdasági gépészmérnök szakirány (A cél olyan mérnöki tudás és gondolkodásmód kialakítása, amely a folyamatosan változó gazdasági környezetben és pénzügyi térben biztosítja a mérnök végzettségűek ismereteinek közgazdasági vonatkozású megerősítését.)
 • Gazdálkodási és menedzsment alapképzési szak – vállalati folyamatok menedzsmentje szakirány (A képzés célja olyan gazdasági szakemberek képzése, akik közgazdasági, társadalomelméleti, alkalmazott gazdaságtudományi, módszertani ismereteik és szakmai gyakorlatuk birtokában képesek a gyorsan változó gazdasági környezetben megfelelni.)

A képzési lehetőségekről az alábbi elérhetőségeken áll bővebb információ rendelkezésre:

 

A DUÁLIS KÉPZÉS A GYAKORLATBAN

Mindkét képzés 7 féléves (3,5 év). A duális képzésben minden oktatási szemeszter az elméleti oktatással kezdődik. A hallgatók 12 héten keresztül a szakhoz tartozó elméleti tananyagot sajátítják el, melyet a gyakorlatban, az őszi szemeszterben 8 hét alatt, a tavaszi szemeszterben 16 hét alatt a Magyar Nemzeti Bank és leányvállalatainak szakterületein kamatoztatnak.

A vizsgaidőszakban az Egyetemmel közösen kerül értékelésre az elméleti és gyakorlati ismeretek elsajátításának szintje, majd a vizsgák letételét követően a Magyar Nemzeti Bank munkafázisaiban tevékenykednek a hallgatók.

AMIT NYÚJTUNK:

 • Szaktudást egy világszínvonalú, a gazdasági viszonyok alakulását befolyásoló intézményben, mindezt innovatív eszközökkel és gondolkodásmóddal támogatva!
 • Tervezhető karrier utat és egyedi lehetőséget a munkaerőpiacon!
 • A Magyar Nemzeti Bank a nemzeti felsőoktatásról szóló - 2011. évi CCIV. - törvényben rögzített hallgatói munkaszerződést köt a hallgatókkal, mely alapján havi hallgatói munkadíjat biztosít a tanulmányokkal és szakmai gyakorlattal töltött időszakra.

AMIT ELVÁRUNK

 • Jó középiskolai tanulmányi eredményt!
 • Felelősségvállalást!
 • Eredményorientáltságot!
 • Egyeztetett követelmények teljesítését! 

ÉRDEKLŐDSZ A LEHETŐSÉG IRÁNT ÉS MÁRIS JELENTKEZEL?

Az előzetes jelentkezéseket, az esetleges kérdéseket az oktatas@mnb.hu e-mail címen várjuk. A tárgyban kérjük feltüntetni: „Duális jelentkezés”.

 

A Jelentkezést és a személyes adatokat bizalmasan kezeljük!

A JELENTKEZÉS SORÁN BEKÜLDENDŐ

 • Rövid, magyar nyelvű önéletrajz és motivációs levél;
 • 11. évfolyam év végi középiskolai bizonyítvány másolata;
 • Amennyiben rendelkezésre áll: érettségi bizonyítvány másolata, nyelvvizsga bizonyítvány másolata, OKJ-s bizonyítvány másolata.

FELVÉTELI ELJÁRÁS

A Magyar Nemzeti Bank által a pályázatok alapján kiválasztott jelentkezőkkel a Magyar Nemzeti Bank által meghatározott jelentkezési határidő – 2017. január 22. - lejártát követően, előre egyeztetett napon és időpontban, várhatóan 2017. február első hetében felvételi tesztre és személyes elbeszélgetésre kerül sor Budapesten.

A kiválasztott tanulók a személyes elbeszélgetést követően, még a felsőoktatási felvételi jelentkezési határidőt megelőzően visszajelzést kapnak a felvételi eljárás során elért eredményről és arról, hogy lehetőségük nyílik-e a Magyar Nemzeti Bank duális képzési programjához csatlakozni.

Számítunk a jelentkezésre és sok sikert kívánunk a felvételihez!

Magyar Nemzeti Bank