Virág Barnabás a jegybank alelnöke ünnepélyes keretek között adta át a Magyar Nemzeti Bank (MNB) által felajánlott pénzjutalmakat Európa legnagyobb pénzügyi versenyének magyar döntős diákjai részére, a Pénziránytű Alapítvány pedig az idei évben a pénzügyi tudatosság fejlesztésében élen járó pedagógusokat és diákjaikat jutalmazta.

 Az Európai Bankföderáció által rendezett pénzügyi Európa bajnokság, a European Money Quiz a kontinens legnagyobb pénzügyi versenye. A nemzetközi döntő kiemelkedő magyar sikert hozott: Strasszer Zsófia, a BGSZC Keleti Károly Közgazdasági Technikumának 9. évfolyamos tanulója lett Európa Pénzügyi bajnoka. Az MNB a pénzügyi kultúra fejlesztésében élenjáró diákok teljesítményének elismeréseként 3000 eurós jutalmat ajánlott fel a győztesnek, valamint 1500 eurót a verseny másik magyar döntősének, Borbély Attila Norbertnek, aki a Soproni SZC Hunyadi János Technikumának tanulója. A Pénziránytű Alapítvány középiskolai hálózatának tagiskoláiból érkezett diákoknak a jegybank nevében Virág Barnabás adta át jutalmakat.

 A Pénziránytű Alapítvány az ünnepélyes átadón a felkészítést végző pedagógusok munkáját ismerte el Arany Iránytű Díjjal. A díjat 2018 óta minden évben a pénzügyi tudatosság fejlesztésében élen járó személyeknek vagy szervezeteknek adományozza az Alapítvány vezetőiből álló zsűri.