BÉT.png   GIROlogo.jpg

A Magyar Nemzeti Bank – mint duális gyakorlati helyet biztosító intézményi partner – a Neumann János Egyetemmel együttműködve nyújt lehetőséget a megjelölt képzésre jelentkező, és sikeres felvételt nyert duális hallgatóknak, hogy egyetemi éveik alatt a kötelező tanrendbe építve szerezzenek valós munkatapasztalatot. A duális gyakorlat során a hallgatók megismerhetik a Magyar Nemzeti Bank, valamint leányvállalatai, a Budapesti Értéktőzsde és a GIRO Zrt. szervezetét és működését. A gyakornokok számos szakmai feladat megoldásában vehetnek részt az MNB, a BÉT és a GIRO Zrt. magas szakmai reputációval rendelkező kollégáinak mentorálása mellett. A gyakorlati idő során szerzett munkatapasztalatot a hallgatók pályakezdőként mind a köz-, mind pedig a magánszférában kamatoztatni tudják.

A Magyar Nemzeti Bank a Gazdálkodási és menedzsment alapszakos hallgatók mellett a 2021/2022-es tanévtől kezdődően már a Nemzetközi gazdálkodás, valamint Pénzügy és számvitel alapszakos hallgatóknak is kínál duális képzési lehetőséget.

 • A Gazdálkodási és menedzsment alapképzési szak célja olyan gazdasági szakemberek képzése, akik közgazdasági, társadalomelméleti, alkalmazott gazdaságtudományi, módszertani ismereteik és szakmai gyakorlatuk birtokában képesek a gyorsan változó gazdasági környezetben megfelelni.
 • A Nemzetközi gazdálkodás alapszak célja a nemzetközi üzleti világot, kultúrát, gazdasági és szabályozási környezetet jól ismerő gazdasági szakemberek képzése, akik nemzetközi vállalatoknál szeretnének itthon vagy külföldön karriert építeni.
 • A Pénzügy és számvitel alapszak célja specializált pénzügyi és számviteli ismeretekkel rendelkező szakemberek képzése, akik azonnali piacképes tudással rendelkeznek ezen a területen.

A képzési lehetőségekről további információ érhető el az alábbi linkekre kattintva:

A DUÁLIS KÉPZÉS A GYAKORLATBAN

A képzés 7 féléves (3,5 év), a Nemzetközi gazdálkodás alapszakon 2020 szeptemberétől 8 félév (4 év). A duális képzésben minden oktatási szemeszter az elméleti oktatással kezdődik. A hallgatók 12 héten keresztül a szakhoz tartozó elméleti tananyagot sajátítják el, melyet a gyakorlatban, az őszi-téli szemeszterben 8 hét alatt, a tavaszi-nyári szemeszterben 16 hét alatt a Magyar Nemzeti Bank, illetve leányvállalatai szakterületein kamatoztatnak. A vizsgaidőszakban az Egyetemmel közösen kerül értékelésre az elméleti és gyakorlati ismeretek elsajátításának szintje, majd a vizsgaidőszak végével a Magyar Nemzeti Bank, illetve leányvállalatai munkafázisaiban tevékenykednek a hallgatók.

AMIT NYÚJTUNK

 • Szaktudást egy világszínvonalú, a gazdasági viszonyok alakulását befolyásoló intézményben, mindezt innovatív eszközökkel és gondolkodásmóddal támogatva;
 • Tervezhető karrier utat és egyedi lehetőséget a munkaerőpiacon;
 • A Magyar Nemzeti Bank a nemzeti felsőoktatásról szóló törvényben rögzített hallgatói munkaszerződést köt a hallgatókkal, mely alapján havi hallgatói munkadíjat biztosít a tanulmányokkal és szakmai gyakorlattal töltött időszakra.

AMIT ELVÁRUNK

 • Jó középiskolai tanulmányi eredményt
 • Felelősségvállalást és eredmény orientáltságot
 • Egyeztetett követelmények teljesítését

ÉRDEKLŐDSZ A LEHETŐSÉG IRÁNT ÉS MÁRIS JELENTKEZNÉL?

A jelentkezéseket, kérdéseket a dualis@mnb.hu e-mail címen várjuk.

A jelentkezést, kérdéseket és a személyes adatokat bizalmasan kezeljük!

A JELENTKEZÉS SORÁN BEKÜLDENDŐ

 • Rövid, magyar nyelvű önéletrajz és motivációs levél;
 • 11. évfolyam év végi és 12. évfolyam félévi középiskolai bizonyítvány másolata;
 • Ha rendelkezésre áll: érettségi bizonyítvány másolata, nyelvvizsga bizonyítvány másolata, OKJ-s bizonyítvány másolata
 • adatkezelési hozzájárulás.

FELVÉTELI ELJÁRÁS

A beérkező pályázatok alapján a Magyar Nemzeti Bank munkatársai választják ki azokat a jelentkezőket, akiket felvételire hívnak meg.

A kiválasztott pályázók a Magyar Nemzeti Bank felvételi eljárását követően visszajelzést kapnak a felvételi eljárás során elért eredményről és arról, hogy lehetőségük nyílik-e a Magyar Nemzeti Bank duális képzési programjához csatlakozni.

Számítunk a jelentkezésre! Eredményes felkészülést és sikeres felvételit kívánunk!