Tájékoztatjuk tisztelt ügyfeleinket, hogy 2021. november 2-től a Magyar Nemzeti Bank lakossági pénztára

új helyre költözött.

A pénztár új címe:

1013 Budapest, Krisztina körút 55. (bejárat a Kuny Domokos utca 2. felől)

 

Nyitvatartás:A
Magyar Nemzeti Bank pénztárában az alábbi szolgáltatások érhetők el a jegybanknál bankszámlával nem rendelkező Ügyfelek részére:

 

SZOLGÁLTATÁSOK RÉSZLETES FELTÉTELEIT A LAKOSSÁGI ÜZLETI FELTÉTELEK TARTALMAZZA

 

 

2021. november 2-től hatályos Üzleti Feltételek

 

 

HIRDETMÉNY AZ 52. NEMZETKÖZI EUCHARISZTIKUS KONGRESSZUS TISZTELETÉRE KIBOCSÁTOTT 50 FORINTOS FORGALMI ÉRME EMLÉKVÁLTOZATRÓL

 

 

AZ MNB A KÉSZPÉNZBEN VÉGZETT MŰVELETEK TELJESÍTÉSE SORÁN AZ ÜGYFÉL ÁLTAL ÁTADOTT BANKJEGY-, ILLETVE ÉRMECÍMLETNÉL KISEBB CÍMLETBEN TÖRTÉNŐ KIFIZETÉST NEM TELJESÍT.

A forintbankjegyeket és érméket más forintbankjegyekre és -érmékre a posta és a hitelintézetek váltják át címletváltás keretében. 

MNB rendeletek [a 19/2019. (V. 13.) és a 20/2019. (V. 13.) MNB rendelet] biztosítják, hogy összességében 50 darabig garantált legyen az átváltás. A posta és a hitelintézetek a címletváltásért díjat számíthatnak fel, és/vagy náluk vezetett számla meglétéhez, valamint egyéb feltételekhez köthetik a váltási tranzakciót.

A HITELINTÉZETEKNÉL ÉS A POSTÁNÁL KEZDEMÉNYEZHETŐ FORINT FIZETŐESZKÖZÖK CÍMLET VÁLTÁSÁRÓL BŐVEBB INFORMÁCIÓT ITT TALÁL.

A MAGYAR NEMZETI BANK A LAKOSSÁG RÉSZÉRE CÍMLETVÁLTÁST NEM VÉGEZ.

A MAGYAR NEMZETI BANK VALUTAVÁLTÁSI TEVÉKENYSÉGET NEM VÉGEZ, SÉRÜLT VALAMINT BEVONÁS ALATTI VALUTÁT NEM FOGAD BE.

A Magyar Nemzeti Bank külföldi bankjegyek és érmék esetében kizárólag a feltehetőleg hamis fizetőeszközök szakértői vizsgálatát végzi.

Ezúton tájékoztatjuk, hogy a Magyar Nemzeti Bank 2013. március 1-jétől már nem váltja be az 1 és 2 forintos érméket. Az átváltási határnaptól (2013. február 28-tól) az érmékhez már nem kapcsolódik semmiféle, a törvényes fizetőeszköz jellegből eredő jog-, illetve kötelezettség, azok érmének már nem minősülnek.

A továbbiakra vonatkozóan ezúton hívjuk fel szíves figyelmét arra, hogy az érmének már nem minősülő 1 és 2 forintosok színesfémként való értékesítése során szükséges figyelemmel lenni a fémek begyűjtésére és értékesítésére vonatkozó, mindenkor hatályos jogszabályi rendelkezésekre. Ezen jogszabályi rendelkezések kívül esnek az MNB kompetenciáján, így e vonatkozásban nem áll módunkban részletes tájékoztatást adni.